У Житомирі завуча ліцею викрили на підтримці “політики путіна”

У Житомирі СБУ викрила заступницю директора ліцею на виправдовуванні російської збройної агресії. Жінка говорила, що «політика путіна» сприятиме розвитку нашої держави та звільнить Україну від «націоналістичних рухів».

Про це повідомляє пресгрупа Управління СБУ у Житомирській області.

У Житомирі співробітники СБУ викрили чергову прихильницю рашизму, яка публічно підтримувала так звану «політику путіна» та вважала так звану «спеціальну військову операцію рф» правильною і «спровокованою» владою України. Нею виявилася заступниця директора одного з міських ліцеїв з навчально-виховної роботи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у розмовах зі своїми колегами-педагогами прибічниця російської навали неодноразово вітала рішення президента рф путіна про повномасштабне вторгнення рашистських військ в Україну.Крім того, у березні та квітні поблизу розбомбленої російськими військами школи у Житомирі жінка привселюдно звинувачувала у її знищенні владу України та українських захисників.

Заступниця директора ліцею відверто повторювала російські лозунги про те, що «на нас ніхто не нападав» та «скоро все закінчиться і росія, білорусь та Україна будуть три братні народи, об’єднані разом».

Також жінка стверджувала, що території Криму і Донбасу ніколи й не були українськими – вони належать росії «по праву». Посадовиця публічно заявляла, що прихід представників рф до влади в Україні піде виключно на користь нашій державі та її жителям – нібито значно підніме її економічний, освітній і медичний потенціали.

За матеріалами СБУ слідчі ДБР повідомили прибічниці рашистів про підозру за ч.1 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з документування протиправної діяльності здійснили співробітники Управління СБ України в Житомирській області у співпраці зі слідчими ТУ ДБР за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин