На Житомирщині ймовірно від укусу собаки померла 25-річна жінка

В Бердичівській міській лікарні Житомирської області 19 серпня померла 25-річна жінка. Попередньо лікарі встановили діагноз – підозра на сказ, але остаточний висновок буде після отримання результату лабораторного аналізу. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на головного лікаря Бердичівської центральної міської лікарні Анатолія Сову.

За словами Анатолія Сови, 18 серпня після обіду машиною швидкої допомоги жінку доставили до інфекційного відділення лікарні з підозрою на коронавірус – у пацієнтки була висока температура. Жінка знаходилася під спостереженням, і після того, як через кілька годин в неї розпочалися інші клінічні прояви, її перевели до реанімаційного відділення, каже лікар.

“Ми одразу почали проводити всі необхідні реанімаційні заходи, для консультацій зв’язалися зі спеціалістами як в Житомирі, так і в Київському інституті вірусології. У пацієнтки з’явилися клінічні ознаки – акрофобія, тобто жінка боялася будь-якого потоку повітря, значне слиновиділення, водобоязнь. Тобто це класичні клінічні ознаки, але офіційний діагноз буде після того, як ми зробимо розтин і матеріали передамо на вірусологічну лабораторію до Житомира”, – каже Анатолій Сова.

Головний лікар розповів, що зі слів чоловіка померлої, ще в червні місяці під час відпочинку на водоймі жінку за руку вкусив собака. За медичною допомогою вона не зверталася. Перші прояви хвороби у вигляді високої температури з’явилися 17 серпня.

Результати аналізу, за яким буде остаточно встановлений діагноз, орієнтовно будуть в понеділок. Про це в коментарі Суспільному розповіла фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Держпродспоживслужби Житомирщини Галина Заріцька.

Зі слів фахівчині, вже відповідно до отриманих висновків будуть проводити засідання державної надзвичайної протиепізооточної комісії при Бердичівській міській раді та Житомирській ОВА.

Наразі спеціалісти Бердичівської районної державної ветеринарної лікарні виходять на обстеження території, – каже Галина Заріцька, – здійснюють облік безпритульних собак і проводять довакцинацію всіх тварин, які не були вакциновані до цього часу”.

Загалом про померлу жінку відомо, що вона проживала з чоловіком та двома дітьми в одному з будинків на території дачного масиву Бердичівського району. Родина переїхала на Житомирщину після початку повномасштабних військових дій з південних районів України.

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин