Київ та Житомир зазнали наймасовішої атаки “шахедами”

Ще вчора Житомир гучно святкував перемогу нашої футбольної команди, а сьогодні прокинувся від гучних вибухів, від яких здригалася земля, прочинялися двері і вмикалися сигналізації авто. Так само сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин! Інформацію щодо атаки на Житомирщину від офіційних джерел чекаємо.

Як сказав Сергій Попко, начальник КМВА, за попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників. (Остаточні дані – у звітах Генштабу і ПС).

За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському через збиття дронів:
 – уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували;
– виникло займання даху одного з ТРЦ;
– виникла пожежа на території одного з будівництв;
– також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м. кв. , є один постраждалий.
В Печерському районі загорівся дах будинку.
В Дарницькому районі
в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.
Інформація щодо постраждалих уточнюється.

На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби.

Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно, тому завжди орієнтуйтеся на інформацію підсумкових звітів обласних військових адмінстрацій та міських рад. Слідкуйте за новими повідомленнями.

“А поки подякуйте бійцям ППО за захист! Але самі будьте дисципліновані – неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги!», – наголосив Сергій Попко, начальник КМВА.

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин