Житомирська обласна дитяча лікарня отримала реабілітаційний комплекс

Реабілітаційний комплекс РК-1, призначений для відновлення рухових функцій рук та ніг, отримала від благодійників Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня.

Про це Суспільному Житомир розповіла завідувачка реабілітаційного відділення лікувального закладу Марина Потапова.

За її словами, цей реабілітаційний комплекс передали у максимальній комплектації.

“Комплекс складається з 12 тренажерів, які призначені для тренування різних суглобів задля відновлення рухових функцій рук та ніг, – каже Марина Потапова. – Є тренажер для рук для реабілітації після травм, є виріб маятниковий кистьовий для відновлення руху суглобів, є махова конструкція ротаційна для реабілітації після травм опорно-рухового апарату та при захворюваннях нервової систем та інші тренажери”.

Тренажери, що входять в комплекс, необхідні для медичної реабілітації дітей із ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату.

“На них успішно можна розробляти та відновлювати рухи після травм у всіх суглобах та кінцівках, – розповідає Марина Потапова. – Також вони вкрай необхідні при реабілітації пацієнтів з ураженням центральної нервової системи, а саме для формування рухів та навиків пацієнтів з діагнозом – дитячий церебральний параліч”.

Одночасно на тренажерах реабілітаційного комплексу можуть займатися четверо та більше дітей.

f4276bca18bd5936
451b41586d61a2fc

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин