За матеріалами СБУ та Нацполіції в Україні винесли один із перших тюремних вироків за підпал військових авто

На основі доказової бази Служби безпеки України до 6 років позбавлення волі засуджено підпалювачку військового автомобіля, яка виконувала замовлення рф на Кіровоградщині.

Відповідне рішення ухвалив Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області.

За матеріалами справи, фігуранткою виявилася 28-річна мешканка Олександрії. У поле зору агресора вона потрапила через свою активність у Телеграм-каналах, де шукала легкого заробітку.

Встановлено, що на замовлення рф жінка підпалила службовий пікап співробітника Національної гвардії.

Для «звіту» про виконане завдання вона фіксувала свої дії на відео.

462473993 905297995030445 6264891107486903892 n

СБУ та Нацполіція викрили у Рівному злочинну групу із 29 осіб, які «заробляли» на ухилянтах

Служба безпеки та Національна поліція ліквідували у Рівному масштабну корупційну схему ухилення від мобілізації.

За матеріалами справи, оборудку організувала очільниця місцевого агентства нерухомості та дві її підлеглі, які залучили до незаконної діяльності 26 медпрацівників. Серед них – посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти від призову на підставі підроблених документів про наявність важких хвороб серця або нервової системи.

Вартість таких «послуг» становила від 15 до 20 тис. американських доларів з одного клієнта.

Для реалізації «схеми» фігуранти повністю фальсифікували історії хвороб ухилянтів, зокрема щодо перебування на стаціонарному лікуванні.

У подальшому на підставі цих документів представники лікарсько-консультативних та медико-соціальних експертних комісій готували висновки про непридатність «хворих» до військової служби.

Для пошуку потенційних клієнтів організатори оборудки використовували напрацьовані зв’язки агентства нерухомості. Отримані «прибутки» розподіляли між усіма учасниками злочинів.

462323096 905246805035564 131219710045706795 n

СБУ затримала коригувальника фсб, якого завербували через сайти знайомств

Контррозвідка Служби безпеки затримала інформатора фсб, який діяв на Донеччині та в Сумах. Зловмисник розвідував локації Сил оборони та коригував повітряні атаки рашистів.

Найбільше ворога цікавили координати українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту – Покровському.

За матеріалами справи, ворожим агентом виявився 23-річний житель Покровська. фсб завербувала його через так звану «медову пастку», коли молодик шукав собі пару на сайтах знайомств.

На фігуранта вийшла представниця російської спецслужби і запропонувала познайомитися «поближче».

Згодом вона відправила молодика обходити місцевість у районі Покровська, де він приховано фіксував позиції Сил оборони. Також фігурант звітував окупантам про наслідки ворожих авіаударів по місту.

Після розвідувальних вилазок поблизу східного фронту фсб «відрядила» свого інформатора на Сумщину, щоб відслідкувати роботу української ППО на прикордонні з росією.

Для виконання ворожого завдання зловмисник орендував квартиру в обласному центрі і обладнав у ній спостережний пункт.

На підвіконні оселі він встановив мобільний телефон з додатковими засобами живлення, який здійснював для фсб онлайн-трансляцію повітряних атак на місто.

462307100 904731778420400 7769014072067750254 n

За матеріалами СБУ заочні тюремні вироки отримали хакери фсб, які здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи України

Завдяки доказовій базі Служби безпеки та ДБР до тюремного ув’язнення заочно засуджено двох учасників хакерського угруповання фсб під назвою «Armageddon».

За матеріалами справи, зловмисники здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України.

Найбільша кількість із них припала на електронні системи Міністерства закордонних справ та Міністерство економічного розвитку нашої держави.

Як встановило розслідування, метою хакерських атак було отримати доступ до системи електронного документообігу та серверів із секретними даними урядових структур нашої держави.

За даними слідства, ключовими організаторами підривної діяльності є двоє колишніх співробітників управління СБУ в АР Крим, які у 2014 році зрадили присязі.

462475237 904645168429061 3396253625053388385 n

СБУ затримала одного із кремлівських ідеологів «СВО» проти України

Служба безпеки спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою провела спецоперацію, у ході якої затримала Дмитра Чистіліна – кремлівського ідеолога збройної агресії рф.

Фігурант є помічником ексрадника путіна Сергія Глазьєва, одного з головних «модераторів» захоплення Криму, Донецької та Луганської областей та розробника «Стратегії інформаційної війни», яка виправдовувала повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Протягом 2016-2024 років Чистілін підготував для кремля низку «аналітичних матеріалів», в яких підтримував збройну агресію рф та «інтеграцію» тимчасово окупованих районів України до складу росії.

Надаючи допомогу російським спецслужбам, зловмисник став автором численних публікацій, спрямованих на проведення інформаційних диверсій проти нашої держави.

Також Чистілін брав активну участь у просуванні інтересів кремля за межами росії. Серед іншого, він організовував втручання у виборчі процеси у країнах Східної та Центральної Європи на користь москви.

Діючи нібито від імені української громадськості, фігурант брав участь у проведенні так званих «круглих столів» у європейських країнах. Під час таких заходів він поширював кремлівські наративи, сподіваючись зменшити підтримку України з боку західних партнерів.

Після участі Чистіліна в одному з таких «форумів» його було затримано у взаємодії з правоохоронцями Республіки Молдова, коли він намагався повернутися до москви через території третіх країн.

Деталі: Сторінка Facebook

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин