Громади Житомирщини можуть взяти участь у «Програмі з відновлення України»

Житомирщина у перший місяць війни зазнала значних руйнувань і зараз ворог продовжує точково руйнувати інфраструктуру регіону. Так, внаслідок ракетних ударів у Житомирській області пошкоджено 2828 об’єктів, із них – 26 медичних.

Наразі в 6 закладах охорони здоров’я здійснено заміну вікон, дверей, покриття покрівель, ремонт фасадів: КП “Лікарня №1” Житомирської міської ради, Комунальне підприємство «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради, КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради, КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради, Вакуленчуківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини (КНП «Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чуднівської районної ради), КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради.

Міністерством розвитку громад та територій України розпочато відбір проєктів, які будуть реалізовані в рамках «Програми з відновлення України» відповідно до фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Програма передбачає відновлення життєво важливих для людей об’єктів, зокрема й медичних закладів. Стати частиною «Програми з відновлення України» зможуть медичні заклади у регіонах, що постраждали внаслідок військових дій, а також ті, що прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб.

У межах першого відбору буде профінансовано проєкти на загальну суму до 200 мільйонів євро. Кошти надходитимуть громадам на безповоротній основі, у вигляді субвенції, яка надається в рамках фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Детальніше про умови – на сайті Житомирської ОВА

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин