У Житомирі поліцейські продемонстрували роботу системи «Custody Records»

Черговий крок до прозорості та цифровізації — у Житомирі поліцейські продемонстрували роботу системи «Custody Records». Для житомирських поліцейських це перший досвід роботи з програмою.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

Суть «Custody Records» у тому, що правоохоронні органи «відходять» від паперового носія. Всі дані про затриманого — фіксуються в електронній базі. Дані вносить інспектор з дотримання прав людини, який також бере інтерв’ю в затриманого про стан здоров’я, про те як із ним поводились.

Всі ці дії: від доставлення затриманого в підрозділ поліції, далі — зустріч затриманого із інспектором, з адвокатом, слідчим, — все фіксується відеокамерами. До того ж, з поясненнями. Доступ до цих матеріалів цілодобовий. А затриманий має змогу через мікрофон зв’язатись із черговим в будь-який момент.

Управління забезпечення прав людини при Нацполіції матиме дистанційний доступ до всіх відеокамер з усіх ізоляторів по всій Україні.

«Це вигідно всім. Це убезпечить працівників поліції від безпідставних звинувачень, а затриманих — від неправомірних дій правоохоронця. А також стане кроком до розвінчування стереотипів про поведінку поліцейських», — сказав міський голова Сергій Сухомлин.

IMG 20221227 170311 756

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин