У Житомирі створять сучасний освітній хаб

Очільники Житомира та області разом з представниками Уряду Португалії та  міжнародними партнерами обговорили кроки, необхідні для переходу до безпосереднього проєктування та відбудови на місці ліцею №25 сучасного інноваційного освітнього хабу, що після війни стане справжньою перлиною майбутньої освіти на Житомирщині.

Про це повідомляє Житомирська ОВА.

“Зустріч, що відбулася сьогодні, стала логічним продовженням тісного діалогу, що відбувся у Житомирі під час візиту Міністра закордонних справ Португалії на День Незалежності України. Саме тоді, упродовж постійних повітряних тривог ми мали дуже продуктивну розмову у бомбосховищі, яка тривала понад півтори години”,- сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Сьогодні кожна зі сторін презентувала своє бачення плану розбудови та наступних кроків  подальшої реалізації проєкту.

“Адже ми говоримо про один із найбільших інфраструктурних проєктів, що буде реалізовано в області за останні декілька років. Передусім, ми говоримо про нову філософію закладу, його перебудову на сучасний ліцей з унікальною європейською програмою навчання”,- сказав Віталій Бунечко.

За його словами, це буде перша освітня програма в Україні зі створенням відкритого освітнього простору, що буде втілений за долученням міжнародних науковців, дослідників та підприємців. Сюди входить будівництво експерементаріуму, сучасних мегалабораторій, ІТ-студій, музею науки та сучасних технологій.

Також португальська сторона має намір допомогти вчителям Житомирщини підвищити рівень своїх навичок на базі освітніх центрів Португалії. 

“Ми вдячні нашим португальським партнерам за дієву співпрацю та готовність брати активну участь у відбудові Житомирщини й інвестувати в її розвиток”,- сказав Віталій Бунечко.

IMG 20221108 111604 613
IMG 20221108 111559 575

БІЛЬШЕ ЗА ТЕМОЮ

НАЙКРАЩА ПІДБІРКА НОВИН ЩОТИЖНЯ

Топ новин